Protez Diş Fiyatları

Protez Diş Fiyatları | Sabit Damak Protez Fiyatı

Yemeklerin tüketilmesi, konuşma esnasında herhangi bir sorunun meydana gelmemesi gibi birçok farklı durum için ağız sağlığının mutlaka yerinde olması gerekmekte. Ancak insanların büyük bir kısmı ne yazık ki bu konuda oldukça bilinçsiz. Böyle olunca da çok erken yaşlarda birbirinden farklı sorunlar kendini göstermeye başlıyor. İlk zamanlarda önemsizmiş gibi görünen bu sorunlar zamanla tahmin edilenden çok daha ciddi sorunları da beraberinde getirebiliyor. İnsanlar da bu sorunların giderilmesi adına hiç zaman yitirmeden doktorların kapılarını çalıyor. Doktorlar da yaptıkları incelemelerin sonrasında hastaların ağız yapılarına en uygun olduklarına inandıkları çözümleri inceliyor ve bunları kişilere sunarak var olan sorunların giderilmesi konusunda çalışmalar yapıyor.

PROTEZ DİŞ FİYATLARI
Protez Diş Fiyatları 2024

Yapay damak tedavisi de yine son dönemlerin gözde tedavi yöntemleri arasında kendine yer bulmakta. Geçmiş dönemlerde her ne kadar dikkatli olunursa olunsun fark etmez asla istenilen başarılı sonuçlar elde edilemiyordu.

  • Çıtçıtlı Damak 8.500,00 ₺
  • Tam Damak Akrilik Tek Çene 11.750,00 ₺
  • Kancalı Tek Çene Damak 9.150,00 ₺
  • Total Damak Protezi ( Alt-Üst ) 15.500,00 ₺
  • Bölümlü Protez (Döküm Metal ile Güçlendirilmiş – Tek Çene) 16.180,00 ₺
  • Vidalı Protez Damak Tek Çene 6.250,00 ₺
  • Bölgesel Damak Diş 3.350,00 ₺
  • Tek Diş Protez İmplant için lütfen fiyat alınız.

Bunu bilen insanlar da onlara sunulan çözümler arasından en uygun olanlar arasından seçimlerini yapmaya çalışıyorlardı. Ancak bu aşamada da insanları en fazla etkileyen şeylerin başında ise fiyatlar geliyordu. Diş Protezi fiyatlarının çok fazla olması ve fazla doktor tarafından yapılmamasından ötürü insanlar ya ağızlarındaki sorunlar ile yaşamını sürdürüyor ya da bu ücreti ödeyerek tedaviye başlatıyordu. Sonrasında ise teknolojinin de ilerlemeye başlaması ile birlikte bu durumda çok ciddi değişimler meydana geldi.

Öyle ki artık ülkenin dört bir yanında doktorlar hastalarının bu konudaki isteklerini göz ardı etmeden en uygun fiyatlara çalışmalarını yapıyor. Bu operasyonda fiyatlar ise birçok farklı faktöre bağlı olarak değişim göstermekte. Dolayısıyla insanların bu konuda çok dikkatli bir araştırma yapması ve yalnızca fiyatlara değil aynı zamanda doktorların kalitesine de bakılması büyük bir önem taşımaktadır.

Aksi bir durumda yalnızca ucuz protez diş fiyatlarına bakılarak seçim yapılmasının sonrasında ortaya birbirinden farklı sorunlar çıkabilmektedir. Bunların başında ise dişlerin kalitesi gelmekte. Bilindiği üzere yapay damak yapımı esnasında birçok farklı etken öneme sahiptir. Hangi tarzda bir damağın yapılacağı, seçilecek madde, dişlerin doğallığı, kalitesi, yapım esnasında dikkat edilen noktalar gibi birçok farklı noktaya dikkat edilmesinden hemen sonra ise doktor tarafından çalışmalara başlanacaktır.

Doktor tarafından alınacak ağız ölçülerine göre yapılacak olan yapay dişlerin sonrasında ise gidilecek olan muayeneler ile birlikte dişlerin ağza tam olarak oturup oturmadığı konusunda net bir sonuç elde edilebilecektir. Bu tarz uygulamaların fiyatları son dönemlerde oldukça ciddi bir şekilde değişim göstermektedir. Ağız sağlığı konusunda çalışma yapmakta olan hastaneler ya da klinikler bünyesinde yapılacak olan araştırmaların sonrasında ise kişiler onlara en iyi hizmeti sunacaklarına inandıkları kişiler ile iletişime geçebilirler.

Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı ise mutlaka tam olarak istenmiş olduğu tarzda bir çalışmanın yapılması gerekebilmektedir. Yapılacak olan çalışmalar sonrasında ağız yapısına uygun olacak, gerek konuşma gerekse yemek yeme gibi normalde çok kolay olan ancak ağız yapısındaki sorunlardan ötürü bu işlemleri gerçekleştiremeyen insanlar oldukça kısa bir süre içerisinde doktorlar sayesinde istedikleri sonuçları elde edebiliyorlar. Bunun sonucunda da kimi zaman ağza takıp çıkartılabilen gerekse ağızda bulunan dişten yardım alınarak takılabilen yapay damaklar hazırlanabilmektedir. Üstelik ağızda takılıp çıkartılabilen yapay damakları kullanmak daha öncesinde olduğundan çok daha kolay. Çünkü gerek sıvı gerekse toz yapışkan ürünlerin kullanılmaya başlanması ile birlikte insanlar hiçbir şekilde sorun çıkmadan kendilerine en uygun ürünleri kullanıyor ve yaşamına en iyi şekilde devam etmeyi de başarıyor.

diş protezi

Protez Diş Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde, diş hekimliği alanında en çok uygulanan tedavilerden bir tanesi de protez ağızdır. Çok sayıda sabit diş çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler, hastanın mevcut durumuna ve hastanın isteklerine göre uygulanabilir. Peki bunların çeşitleri nelerdir;

Sabit Olanlar;

Adından da anlaşılacağı üzere hastanın takıp çıkaramayacağı, dişe bağlı olan sabit (çıkarılmayan) ağızlardır. Sabit protezler az diş kaybı yaşamış olan hastalara uygulanır. Tedavi sürecinde sabit protezin uygulanma aşamaları şöyledir:

İlk adım olarak yerine takılacak olan diş çıkarılır ve bulundu diş boşluğu temizlenir. Ardından kesilen diş hazırlanır, üzeri kaplanır ve hastanın ağzına yerleştirilir.

Bunun laboratuvarda hazırlanması 10 gün sürer. Bu süre boyunca hasta sık sık diş hekimiyle görüşmelidir. 10 günün sonunda hastaya çıkarılmayan diş takılır ve tedavi tamamlanmış olur. Bunların ömrü 6-8 yıl kadardır. Hastanın ağız içi bakımı kullanım süresini uzatıp kısaltabilir. Eski dişin yerine takılan ağız tek çeneler dışarıdan tıpkı hastanın kendi dişi gibi görüneceğinden, estetik kaygı yaşayan hastalarda bu yöntemi tercih etmektedir.

Deflex (Kırılmaz)

Estetik görünümü ve dayanıklılığını nedeniyle oldukça tercih edilendir. Yeme ve içme alışkanlıklarının düzenlenme sürecinde oldukça verimli olan kırılmaz aynı zamanda esnekliği ile bilinmektedir. Deflex tedavisi düşünüldüğü kadar uzun süre veya zorlayıcı bir tedavi değildir. Genellikle tüm dişleri çekilmiş olan veya diş çürüme problemi olan hastalarda kullanılan bu tedavide diğer tedavilerde olduğu gibi metal kancalar bulunmadığı için diş etlerine yerleştirildiğinde hastayı her hangi bir şekilde rahatsız etmemektedir.

Deflex protez tedavisi hastaların öncelikli kontrolleri sonrasında tedaviye başlandıktan sonra 25 ila 30 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Kırılmaz olanlar hastaların tedavilerine göre büyük oranda fark göstermektedir. Diş sorunlarınız hakkında ve deflex diş protezi hakkında bilgi almak için uzman diş ekibimizle görüşebilir ve fiyat alabilirsiniz.

Hareketli Olanlar;

Sabit olanların aksine hastanın çıkarıp taktığı bir protez türüdür. Genelde, diş kaybı çok olan hastalara uygulanır. Eğer hasta bölüm bölüm diş kaybı yaşamışsa hareketli bölümü takılır, toplu bir diş kaybı mevcutsa da o şekilde hareketli olanı takılır. Hareketli olanların takılma aşamaları şu şekildedir:

Hastanın diş kaybına bakılır ve bu doğrultuda hareketli ağız aparatı kısmı mi yoksa tam mı takılacağına karar verilir. Ardından hastanın diş ölçüleri alınır ve gerekliyse geçici diş takılır. Laboratuvarda hazırlandıktan sonra hasta kullanmaya başlar. Yaşadığı mutluluğu anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Materyalleri Nelerdir?

Sağlam durabilmek için bir iskelete ihtiyaç duyarlar ve bu genellikle tam ya da kısmi damak olarak adlandırılır. IJSS `nin belirttiği gibi bu damak, sert akrilik reçineden ya da bir çeşit esnek (naylon) polimerden yapılabilir. Model oluşturmada kullanılmak amacıyla hastanın damağının (diş etlerinin) ölçüsünü alır. Ardından bu ölçü, dişlerin dizileceği mum model kaidesi olarak kullanılır. Dizilen dişlerin, boyut ve renk olarak uygun olup olmadığı ve yapılan kaide plağının ağza rahatça oturup oturmadığı hastanın ağzında test edilir. Ortalama test süresi 30 dakikadır.

Akrilik reçineden yapılan damaklar, yapay diş eti gerektiren protezlerle uyumludur çünkü malzeme, hastanın doğal diş eti rengine benzemesi için renklendirilebilir. Ancak metal damaklar daha az kırılma riski taşır. Ayrıca Affordable Dentures’e göre daha sağlamdırlar ve daha iyi oturma sağlarlar. Bu durum metali, ağızda geri kalan doğal dişlerin arkasında tamamen gizlenmiş olan bölümlü protezler için ideal yapar.

Protezlerinizin güçlü ve zayıf noktalarını bilmeniz onların ne kadar dayanacağını tahmin etmenizi sağlayabilir. Bunların ömrü ağız hijyeni alışkanlığı kazanmanıza da bağlıdır, bu yüzden protezlerin her gün temizlenmesi çok önemlidir. Her şeyden önemlisi, diş eti iltihabı ağrısına ve kanamaya neden olan bakterileri önlemek ve doğal diş etlerinizi protez takacak kadar sağlıklı tutmak için bakımlarının yapılması gerekir. Genelde 1 senede yapılması önerilir.

Diş Protezi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Hastanın diş etinde oluşan sorunlara ve bu sorunların geç kalınmış tedavisinde kullanılan, diş kayıplarında uygulanan, kayıp olan dişlerin geri koyulmasını sağlayarak doğal görünüm katan bir tedavi yöntemidir. Hastaya uygulandıktan sonra normal bir şekilde rahatça yemek yenilebilir. Dişlerin görünmesinden duyulan rahatsızlık sona ererek, konuşma işlevini yerine getirilebilir. Yapıları bakımından sabit olduğu için hasta protezi çıkartıp takamaz. Bir diş hekimi tarafından çıkarılabilmektedir. Bunun için bakımlarını normal diş fırçalar gibi yapmanızda kötü bir bulgu olmayacaktır.

Doğal dişlere verilen önem kadar bunlara önem vermek gerekmektedir. Düzenli olarak günlük ve rutin bakımı yapılmalıdır. Düzenli olarak bakımlarının yapılmaması, dişlerde sorunlara yol açabilirken, ömrünü de kısaltmasına neden olmaktadır. Peki diş protezi bakımı nasıl olmalıdır?

  • Eczanelerde bulunan diş ipleri sabit ağız içi temizliğinde kullanılmalıdır.
  • Akrilik damağı aşındıracak ürünler kullanılmamalıdır. Bunlar ömrünü kısaltabilir..
  • Deterjan veya çamaşır suyu gibi temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır.
  • Protezler için özel üretilmiş fırçaların kullanılması gerekmektedir. Böylelikle fırçalama işlemi yapılan temizliğin yanı sıra kimyasal olarak da temizliği sağlanacaktır.
  • Fırçalama işleminde kırılmasını engellemek adına, havlu ya da su dolu protez kabının içinde temizlenmelidir.
  • Kullanan kişilerin, her altı ayda bir mutlaka bir diş hekimine başvurması ve kontrollerini sağlaması gerekmektedir.

Tedavilerinin planlamasında büyük rol üstlenen radyografilerin alındıkları andaki yaydıkları radyasyon, tıbbi radyo sonuçlarına göre çok daha az radyasyon içermektedir. Örneğin; akciğer röntgeni gibi denilir. Bu alandaki gelişmelerden dolayı verilen doz miktarı çok daha düşük seviyelere indirilmiştir. Güneş ışığından bile daha fazla radyo aktif madde alabiliriz.

Protez Diş Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Zamanımızda maliyetler belirlenirken bazı unsurlar dikkate alınır. Örneğin sabit, kırılmaz, hareketli veya derflex farklılıkları olabilmektedir. Hastanın mevcut durumu, uygulanmak istenilen tedavi yöntemine bağlı olarak maliyet belirlenir. Bu fiyatlar genellikle kişinin kendine özel olarak verilmektedir. Bu sebepten dolayı doğru bir protez diş fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilmek için bizlere ulaşabilirsiniz. Tamamiyle yok pahasına bu tedaviyi yaptırmak imkansızdır.